BotaniCo Leuven

 

Bepaal mee het wonen van morgen

 

Cohousing Projects is een erkende coöperatieve vennootschap met open aandeelhouderschap. Dat is een bewuste keuze. Wij willen sámen met jullie werken aan een betere wereld. De participatie die we in onze projecten zo hoog in het vaandel dragen, trekken we door naar onze bedrijfsstructuur.


Anders ondernemen

 

De vennoten, die zich tevreden stellen met een beperkte rentevoet, streven een breder algemeen doel na dan enkel winstbejag en engageren zich persoonlijk in de vennootschap. Al onze aandeelhouders hebben 1 stem, ongeacht het aantal aandelen waar ze voor staan. 

 

Duw in de rug

 

Met ons kapitaal investeren we in gronden, panden en huurwoningen zodat jonge cohousinggroepen de wind in de zeilen krijgen. Daarnaast begeleiden we ze op financieel, juridisch en organisatorisch vlak.

 

De waarde van één aandeel bedraagt momenteel 270 EUR. Met de aankoop van één aandeel helpt u ons vooruit, maar hoe meer kapitaal we verwerven, hoe actiever we kunnen worden.

We willen dit op een commercieel duurzame manier doen, zonder extreme winsten, maar met een rechtvaardig rendement voor de aandeelhouders. Als erkende coöperatieve streven we naar een dividendrendement van 4% per jaar. Let wel: investeren in aandelen betekent mee participeren zonder garantie op winst. Dividend keren we enkel uit als er winst gemaakt wordt.  

Jaarlijkse Algemene Vergadering: de laatste vrijdag van april.

 

Download onze Investeringsbrochure hier


Voordelen coöperanten

 

  • Onafhankelijk van het aantal aandelen krijgt elke aandeelhouder één stem op de Algemene Vergadering.
  • U heeft recht op een jaarlijks dividend (indien de Algemene Vergadering een dividend uitkeert). De maximale opbrengst per aandeel beperken we tot 6% netto. Tot 180€ dividend per persoon is vrij van roerende voorheffing.
  • Bij speciale evenementen bent u bevoorrecht genodigde.


Aandeel verwerven

Stap 1:

Stort €15 (instapkost) + een veelvoud van €270 op rekening van Cohousing Projects cvba iban: BE12 0688 9602 4692 en vermeld uw naam en emailadres. Uw bankuittreksel geldt als voorlopig bewijs.  

 

Stap 2: Gegevens invullen

Vul op dit online formulier uw persoonlijke gegevens in.

 

Stap 3:

Wanneer uw persoonlijke gegevens compleet zijn, vullen we het aandeelhoudersregister aan en sturen we een aandeelhoudersbewijs.  Het aandeelhoudersregister is geen publiek document en is enkel op de zetel van de cvba in te kijken.

 

Wat u nog moet weten

  • Het aantal aandelen per aandeelhouder is onbeperkt.
  • Uitstappen kan ten vroegste na 5 jaar.
  • De waarde van de aandelen wordt in functie van de boekwaarde aangepast.  Momenteel (sinds de Algemene Vergadering van april 2018) bedraagt de waarde €270.
  • Wij halen maximaal €100.000 per jaar op.
  • Je kan specifiek voor een bepaald project instappen. Vermeld dit project als mededeling bij de overschrijving.

U kan er ook de volledige statuten op nalezen of de antwoorden onderzoeken op veelgestelde vragen van potentiële investeerders.