• Groepsfoto

  Groepsfoto

  Een diverse groep die bruist van het enthousiasme, dat is Wijgaard

 • Impressie

  Impressie

  Zicht op de binnentuin

 • Bijgaardehof

  Bijgaardehof

  De bouwgrond van Wijgaard ligt vlak naast het Bijgaardepark, de groene long van Sint Amandsberg met scharrelmogelijkheden voor kleine en grote kinderen

 • Binnentuin

  Binnentuin

  Tussen de drie cohousingprojecten bevindt zich een gemeenschappelijke tuin waar iedereen elkaar kan ontmoeten.

Groep Wijgaard over zichzelf:
"Twintigers, dertigers, veertigers, vijftigers en zestigers. Geboren in diverse hoeken van België en zijn buurland. Goed in bedrijven behandelen, de wereld herstructureren, fietsen verbeteren en mensen repareren… en anders wel graag voor de klas, voor een publiek of voor een wit blad, achter de camera of achter de schermen. Samen zijn wij Wijgaard, een van de drie cohousinggroepen die vanaf 2020 in het Bijgaardehof gaan wonen, op de voormalige Malmarsite in Sint-Amandsberg vlakbij de Dampoort."
 

Op ons gedeelte van de site voorzien we, naast een twintigtal appartementen, een aantal gemeenschappelijke ruimtes. Bijzonder aan Wijgaard is dat we daarbij niet alleen denken aan een plek om bij gelegenheid samen te koken en te eten, aan een gedeelde boekenkast waar vergeten lectuur nieuwe lezers vindt en aan een dakterras met uitzicht, maar ook aan werkruimte. Met Wijgaard willen we een plek creëren waar het fijn is om wonen & werken te combineren

Of we nu geregeld thuis werken of slechts af en toe, het lijkt ons fijn om dicht bij huis een werkplek in te richten die rustig is en ruim maar gezellig, en die ons de kans biedt elkaar te inspireren en af en toe de buurt, de stad of de wereld binnen te halen. Op die manier wordt Wijgaard op alle vlakken een duurzaam project: we streven niet alleen naar energiezuinige woningen, maar ook naar een comfortabele woon-werkmobiliteit en een gezond evenwicht tussen werk en leven. De Dampoortbuurt, vlakbij het station en de stad, lijkt ons absoluut een troef voor een dergelijk project.

Samen met de architect Bogdan & Van Broek krijgen de bouwplannen vorm. In maart 2018 werd de bouwaanvraag ingediend.

 

Wijgaard, dat is:

 • 23 appartementen van 45 tot 130m²
 • 2 'flexappartementen': units van 70 of 90m² die op termijn uitbreidbaar zijn met 'flexstudio's' van 45m². De flexappartementen zijn betaalbare 1 of 2-slaapkamerappartementen voor jonge starters of alleenstaanden die elke 3 jaar de kans krijgen om een aanleunende flexstudio te huren indien de gezinssamenstelling wijzigt of uitbreidt. Intussen worden de flexstudio's apart verhuurd.
 • 400m² gemeenschappelijke ruimte met alles om wonen en werk te combineren. Deze ruimtes worden verder uitgewerkt door de bouwgroep.
 • plaats voor bedrijvigheid: momenteel zitten heel wat creatievelingen (regisseurs, schrijvers, acteurs...) in de groep die van thuis uit werken.  
 • locatie: Sint-Amandsberg, Malmarsite
 • eerste bewoning 2020
 • Bekijk hier de beschikbaarheid
Wil je hier komen wonen en werken? Laat je gegevens achter op ons interesseformulier en kom naar een infosessie.
Je kan Wijgaard ook volgen op facebook.
 

  Info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 09 278 08 43