Slimmer Samen Bouwen

Cohousing Vinderhoute breidt uit

In Vinderhoute, deelgemeente van Lovendegem, wonen sinds 2011 achttien gezinnen in een cohousingproject. Elke woning is volledig uitgerust en heeft een eigen tuin/terras die uitloopt in de gemeenschappelijke tuin. In het paviljoen kan je gebruik maken van een grote eetzaal met professionele keuken, een thuiswerkruimte, een rustige lounge, een muziek/fitnesskamer, het wassalon, logeerkamers en de kelder. Er vinden regelmatig activiteiten plaats: samen koken en eten, sporten, films kijken, spelen, optredens, theatervoorstellingen, gezellig kletsen op het wijkplein... Kortom: een levendige wijk waar we elkaar kennen en helpen en waar delen even evident is voor volwassenen als voor kinderen.

Binnenkort gaat fase 2 van start: de oude woning die op de site staat, zal plaats ruimen voor 2 nieuwbouwwoningen van 100 en 124m². De huidige bewoners zijn al divers (van 1 maand tot 58 jaar), maar om het overgewicht aan jong geweld wat te temperen gaat de groep in eerste instantie op zoek naar 45-plussers.

Wil je graag wonen in een warme omgeving waar spontane sociale contacten en privacy hand in hand gaan? Kom dan naar een van de volgende infosessies en meld je aan op ons interesseformulier.

Je vindt Cohousing Vinderhoute op facebook of hun eigen webstek.

 

De huidige bewoners. Word jij hun buur?