• De Spore

  De Spore

  De Spore is een jonge groep van 15 gezinnen die een duurzaam, gezellig cohousingproject wil realiseren. Samen met groep Wijgaard gaan ze bouwen op het terrein van de oude Malmarfabriek aan het Bijgaardepark in Gent.

 • Binnentuin

  Binnentuin

 • Bijgaardehof

  Bijgaardehof

  De bouwgrond van De Spore ligt vlak naast het Bijgaardepark, de groene long van Sint Amandsberg met scharrelmogelijkheden voor kleine en grote kinderen.

 • De Spore

  De Spore

  Leden van De Spore worden in de volksmond 'Sporianen' genoemd. Ze zijn van nature vrolijk, bereid tot delen en pragmatisch ecologist. Ze bestaan uit jonge gezinnen en enkele 50+-ers. Iedereen is welkom!

Ze bestaan wel degelijk: steden die cohousing een duwtje in de rug geven. Het Gentse Stadsontwikkelingsbedrijf deed een open oproep naar iedereen die op de grond naast het Bijgaardepark in Sint-Amandsberg een cohousingproject wil bouwen. Als alles goed gaat, verrijzen er in 2020 zowaar 3 cohousingprojecten en een wijkgezondheidscentrum op deze bouwgrond, wat dit het grootste cohousingproject van Vlaanderen maakt! 

Samen met de architect Bogdan & Van Broek krijgen de appartementen en gemeenschappelijke delen vorm. In maart 2018 werd de bouwaanvraag ingediend. 

 

De spore, dat is 

 • 15 volwaardige privéappartementen met terras
 • aangevuld met gemeenschappelijke kook-, eet-, en leefruimte, tuin, speelplek, wassalon, atelier en logeerkamer
 • voor jong en oud(er), voor meer- en eenpersoonsgezinnen
 • in een warme buurt aan het Bijgaardepark, voormalige Malmarsite, aan de Dendermondstesteenweg in Sint-Amandsberg

"De Spore is een ondernemende groep, met mooie mensen van diverse pluimage en hebben allemaal één gemeenschappelijke droom: een prachtig cohousingproject realiseren, in het groen, dichtbij de stad." Wil je meer te weten komen over deze bende enthousiastelingen? Check hun website en volg hun facebookpagina.

 

Portret Dries lowres  

Info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 09 278 08 43