Slimmer Samen Bouwen

 • Beschermd natuurgebied aan de site

  Beschermd natuurgebied aan de site

 • Moleken

  Moleken

 • Schets site

  Schets site

 • Hoofdgebouw

  Hoofdgebouw

Doel

We hebben een bod uitgebracht op een stuk grond dat wordt verkocht door de Broeders van Liefde in Bierbeek. Deze site kan ontwikkeld worden tot een kleiner cohousingproject met 10 wooneenheden. Er werden door makelaar Miss Miyagi 3 scenario’s uitgewerkt die alle 3 een voorwaardelijke goedkeuring kregen op het stedenbouwkundig attest. Met de coöperatie Cohousing Projects willen we deze grond verwerven, en zo de tijd geven aan een kiemende cohousinggroep om daar hun project verder te dromen, te ontwerpen en te bouwen.

 

Papiermoleken ligging

 

Ligging

De grond met een oppervlakte van 1.500m² bouwgrond en 18.000m² bijzonder natuurgebied is gelegen in een residentiele buurt in de Oaselaan in Bierbeek, op 2,5km van centrum Leuven. Op minder dan 1 kilometer vind je allerlei voorzieningen: supermarkten, lagere school, middelbare school en goede busverbindingen. De site ligt ook in de Molenbeekvallei, gekend voor zijn biodiversiteit. 

 

Stedenbouwkundige opties

Er werden door makelaar Miss Miyagi 3 stedenbouwkundige attesten verkregen:

 • multigenerationele cohousing
 • cohousing
 • verkaveling

Wij zien kansen in de twee eerste scenario’s waarbij een cohousingproject voor respectievelijk 10 of 9 woningen uitgewerkt wordt. Uiteraard zouden we bij het verkrijgen van de site een architectuurwedstrijd houden en samen met de bewonersgroep een masterplan uitwerken.

 

Hoe kan je mee doen?

Momenteel hebben we voldoende kapitaal opgehaald en een bod uitgebracht. Op 7 juni weten we of dit aanvaard wordt. Je kan echter nog steeds mee-investeren via B-aandelen voor dit speciefieke project. Stort minimaal 5.415 EUR (15EUR instapkost + minimaal 18 keer 270EUR) op rekening van Cohousing Projects CVBA (iban: BE12 0688 9602 4692) en vermeld 'naam, emailadres en B-aandelen Papiermoleken. We vragen minimaal 20 aandelen te storten, dit om de administratie niet te zwaar te maken.

Indien ons bod niet wordt aanvaard, dan storten we de bedragen onmiddellijk terug op de rekeningen. 

Er zijn ook al 10 kandidaat-bewoners die mee geïnvesteerd hebben. Er zijn dus voorlopig geen plaatsjes meer aan de bewonerstafel. Het kan zijn dat dit in de toekomst wijzigt, daarom leggen we een wachtlijst aan. Laat je gegevens achter via ons interesseformulier, dan houden we je op de hoogte.

 

Wil je graag meer informatie? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..