• Cohousing Kerselaar - Oostakker

  Cohousing Kerselaar - Oostakker

  Twee instapklare woningen te koop! Interesse? Contacteer ons voor een bezoek.

 • Kortenberg

  Kortenberg

  26 woningen en appartementen tussen Leuven en Brussel aan de Engelenstraat in Kortenberg

 • Edegem Minerve

  Edegem Minerve

  NIEUW - Tussen stad en fort, tussen buren en vrienden - cohousing Edegem goed voor 15 appartementen en woningen.

 • Gentbrugge Gecco

  Gentbrugge Gecco

  28 appartementen en woningen in Gentbrugge aan de Brugse Meersen. Een grote tuin en uitgebreid paviljoen. Nog 6 huizen en 1 appartement beschikbaar!

 • Veurne Suikerpark

  Veurne Suikerpark

  Wonen aan een recreatiepark met fietsassen naar de kust. Hier komen een 20-tal woningen en appartementen met daarnaast uitgebreide gemeenschappelijke delen.

 • Lier De Kluis

  Lier De Kluis

  NIEUW - cohousingproject in voormalig klooster wordt omgevormd tot 10 à 14 woningen en appartementen

 • Botanico

  Botanico

  VOLZET - 28 woningen in hartje Leuven vlak bij de Botanische Tuin met gemeenschappelijke delen in voormalig schoolgebouw

 

Zefls met een goed functionerende groep ligt de sleutel voor het realiseren van een cohousing-project nog altijd in het verwerven van een geschikte grond.  Dit blijft voor veel groepen een organisatorische nachtmerrie.  Wij willen projecten mogelijk maken door gronden of sites mee te financieren in functie van groepen. We doen dit met coöperatief kapitaal.

Cohousing is iets nieuw en onbekend.  Banken staan meestal niet te springen om bij te veel onzekerheid (onvolledige groepen, nog geen bouwvergunning) sites te financieren.  Door de financiering via een coöperatie te laten verlopen vullen we een marktleemte voor groepen die vandaag onvoldoende slagkracht hebben om de hand te leggen op vastgoedsites.  Door het kapitaal volledig open te trekken naar iedereen die wil instappen, proberen we een groter maatschappelijk draagvlak te creëren.

Lees hier meer over hoe je kan meewerken aan dit coöperatief project.  Elk gekocht aandeel bouwt aan meer cohousing in Vlaanderen.

Heb je een site gezien, of denk je na met een aantal mensen over de aankoop van een potentiële cohousing site, stuur ons dan een Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met wat meer uitleg of bel ons op 09 278 08 43.

Wanneer Cohousing Projects investeert in vastgoed, doen we dit op een rendabele manier zodat we onze aandeelhouders correct kunnen vergoeden.  We berekenen een jaarlijkse return van 4% op de inzet van kapitaal.