Slimmer Samen Bouwen

 • De binnentuin

  De binnentuin

  Een rolstoelvriendelijke binnentuin

 • De Sijs

  De Sijs

 • Groepsfoto De Sijs

  Groepsfoto De Sijs

 • De Sijs

  De Sijs

  Twaalf appartementen en grote gemeenschappelijke ruimtes

 • Algemene Vergadering

  Algemene Vergadering

Het Leuvense stadsontwikkelingsbedrijf AGSL stelt een site beschikbaar voor een gemeenschappelijk eco-woonproject. Vier panden ter hoogte van de Geldenaaksebaan zullen plaats maken voor een tiental woningen/appartementen die aangevuld worden met gemeenschappelijke faciliteiten. In oktober kregen we te horen dat de site aan de groep De Sijs werd toegewezen. Niets staat ons dus in de weg om hier een fantastisch project te bouwen.

 

Cohousing Projects begeleidt een groep van 12 gezinnen. We komen regelmatig samen om een visie te ontwikkelen, plannen te tekenen, budgettten op te maken maar ook leuke uitstappen te doen. 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Sijs gaat voor een cohousingproject met diverse mensen, diverse leeftijden, tot zelfs diverse planten in de tuin. Gemeenschappelijke tuin en binnenruimte moet het groepsgevoel ten goede komen én een meerwaarde bieden aan de ruime buurt. De groep houdt van de Geldenaaksebaan met al zijn voor- en nadelen. Velen proefden ooit al van het samenleven in gemeenschapshuizen en zoeken naar een woonomgeving waar delen en spontane contacten dagelijkse kost zijn, maar de privacy gewaarborgd wordt. Duurzaamheid gaat voor op luxe wanneer het gaat over betaalbaar wonen. 

Je kan De Sijs volgen via facebook.

 

 

 

 

 

Cohousing Projects heeft als missie om cohousingprojecten efficiënt en snel te realiseren. Wij begeleiden groepen om hun cohousingdroom om te zetten in een realistisch plan. Vergelijkbare dossierondersteuning doen we voor Cohousing Kortrijk

Meer informatie over het project van het AGSL vind je hier.

 

Portret Mathilde rond minder kb 1Info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - 09 278 08 43